Kotleciki z wieprzowiny

Ocena przepisu

Składniki

  • mielona wieprzowina 60 dag
  • bułka czerstwa 1 szt
  • mleko 1/2 litra
  • jajka 1 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • tarta bułka 4 łyżki
  • olej 1/2 butelki

Sposób przyrządzenia

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć miękką, dodać do mięsa. Wbić duże jajko, wymieszać. Mięso przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić, zmoczyć dłonie i wyrabiać małe kotleciki. Na patelni rozgrzać olej, kotleciki obtoczyć w tartej bułce, smażyć z obu stron na rumiano, trzymać kilka minut w cieple, zdjąć.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1104
Data dodania: 2008-11-29

Zdjęcia

Kotleciki z wieprzowiny
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Kotleciki z wieprzowiny
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki z wieprzowiny

2010-02-22 22:23:04

To kotlety mielone.
!gowin#

!gowin

2008-11-30 20:11:24

zrobiłem, ale ja robię bardzo pikantne, duuużo pieprzu i wychodzą znakomite

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.