• apette.pl
  • Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mięsa mielonego wbić jajo, dodać bułkę tartą, oprószyć przyprawą do mięsa mielonego, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podzielić mięso na kotlety.
Rozgrzać olej na patelni. Kotlety obtoczyć z mące i usmażyć na złoto.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry, podsmażyć. Po czym zdjąć z ognia. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Przygotować naczynie do pieczenia, wyłożyć papierem, układać kotlety, na każdym rozłożyć trochę pieczarek, a na wierzch posypać żółtym serem, zapiec.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 537
Data dodania: 2012-05-31

Zdjęcia

Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami i serem żółtym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.