Kotlety schabowe z powidłami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyty schab wkładamy do wrzącej wody, chwilę gotujemy. Po wyjęciu kroimy w plastry, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Z wywarem, w którym gotowaliśmy schab mieszamy powidła, dodajemy przyprawy. Tak przygotowanym sosem polewamy kotlety. Całość dusimy, wyjmujemy a sos zagęszczamy niewielką ilością zawiesiny z wody i mąki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 735
Data dodania: 2010-11-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety schabowe z powidłami

2010-11-08 13:53:09

ciekawy przepis...trzeba wypróbować. ;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.