Krem chałwowy

Ocena przepisu

Opis

Bardzo dobry krem.

Składniki

Sposób przyrządzenia

0, 5 szkl mleka zagotować z cukrem waniliowym, w pozostałym mleku zmiksować żółtka z mąką i wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wkruszyć chałwę i mieszać aż się rozpuści, ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą cały czas ucierając.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3208
Data dodania: 2010-03-22

Zdjęcia

Krem chałwowy
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-03-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem chałwowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.