Krem czekoladowy do ciast i tortów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ubijamy na parze z cukrem. Do ciepłej masy dodajemy kakao i startą na oczkach małych tabliczkę gorzkiej czekolady, mieszamy.
Kostkę masła ucieramy aż będzie puszyste i białe, dodajemy ostudzoną masę jajeczno-czekoladową i porządnie ucieramy.
Otrzymanym kremem przekładamy ciasto lub blaty tortu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1008
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Krem czekoladowy do ciast i tortów
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Krem czekoladowy do ciast i tortów
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem czekoladowy do ciast i tortów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.