Krem grejpfurtowy na zimno

Ocena przepisu

Opis

taki deser to wspaniała ochłoda na upalne dni.

Składniki

  • jajka 3 sztuki
  • duże grejpfruty 3 sztuki
  • żelatyny 1 łyżeczka
  • soku z cytryny 1 łyżka
  • cukru 6 łyżek
  • kremówki 100 ml
  • wiórki czekoladowe do dekoracji 3 łyżki

Sposób przyrządzenia

1. Grejpfruty umyć i obrać ze skórki (skórkę jednego z nich zostawić). Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i mieszać tak długo, aż się dobrze rozpuści. Grejpfruty przeciąć na pół, wycisnąć z nich sok, a następnie wymieszać go z rozpuszczoną żelatyną.

2. Sok z cytryny, cukier, startą na tarce skórkę grejpfrutową oraz jajka połączyć ze sobą i miksować aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać sok grejpfrutowy, dobrze wymieszać.

3. Kremówkę ubić na sztywno. Połączyć ją z masą grejpfrutową, mieszać do uzyskania jednolitej masy. Połowę kremu przelać do salaterek i chłodzić przynajmniej przez 1 godzinę. Po tym czasie każdą porcję udekorować wiórkami czekoladowymi. Deser doskonale smakuje również z konfiturą wiśniową lub truskawkową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 404
Data dodania: 2012-10-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem grejpfurtowy na zimno

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.