Krem jabłkowy z winem

Ocena przepisu

Opis

Przepisu np. książki "365 potraw " Gertruda Reigera wydanej przez Świat Książki w 1998 roku - strona 94.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka obrać, pokroić, usunąć gniazda, dusić 20 minut z winem, sokiem z cytryny, imbirem, miodem. Ostudzić, przetrzeć. Do białek dodać soli i ubić sztywną pianę. Wymieszać pianę z musem jabłkowym. Ozdobić wiśniami i paskami pokrojonej pomarańczy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1099
!Zosia

!Zosia

Data dodania: 2008-11-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Krem jabłkowy z winem

2010-02-24 20:29:43

Bardzo dobry krem.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.