Kremowa zupka z grzankami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umytą porcję rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść i ziele, warzywa prócz pora. Gotujemy rosół . Ugotowany rosół przelewamy do drugiego garnka przez sito. Dodajemy dobrze umytego, pokrojonego na pół plasterki pora.

Gotujemy przez ok. 10 minut pod przykryciem i miksujemy, dodajemy małe kawałeczki serka topionego, mieszamy do rozpuszczenia. Na sam koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.

Teraz pora na przygotowanie grzanek:
Kromki chleba okroić ze skórek, sam środek chleba kroimy na małą kostkę i skrapiamy go odrobiną oliwy Wsypać pokrojony chleb na suchą, rozgrzaną patelnię co chwilę potrząsając patelnią, aby grzanki się nie przypaliły tylko zrumieniły. Muszą być przyrumienione i chrupiące.

Zupę dekorujemy na talerzu grzankami i pokrojonym szczypiorkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 410
Data dodania: 2011-07-31

Zdjęcia

Kremowa zupka z grzankami
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kremowa zupka z grzankami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.