Kremowe ptysie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, wlewamy 1, 5 szklanki wody, mieszając wsypujemy stopniowo mąkę. Gdy masa zgęstnieje, dodajemy rozmącone jaja i w dalszym ciągu mieszamy. Jeśli ciasto będzie już gotowe, nakładamy kulki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez niecałe pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celsjusza. W międzyczasie sporządzamy krem. Przyrządzamy budyń według przepisu na opakowaniu, dodajemy rozpuszczone masło i ucieramy. W razie potrzeby do kremu dodajemy cukier zwykły bądź waniliowy. Kremem nadziewamy upieczone ptysie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Czas pieczenia: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 493
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kremowe ptysie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.