Kremówkowy tort jabłkowy

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt

masa

dekoracja

  • tarta czekolada

Sposób przyrządzenia

Białka ubić z cukrem. W szklance przygotować żółtka zmieszane z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodać żółtka, wolno wymieszać, dodać mąkę i oliwę. Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piec 35 minut. Po wystudzeniu kroimy ciasto na 3 części. Obrane jabłka kroimy w kostkę i prażymy w garnku z 4 łyżkami wody i 2 łyżkami cukru. Budyń rozrabiamy w pół szklanki wody i wlewamy do jabłek i gotujemy. Budyń z jabłkami wykładamy na pierwszą część biszkoptu i przykrywamy drugim, studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru i śmietan fixem. Kremem smarujemy drugi biszkopt oraz wierzch i boki. Tort posypujemy tartą czekoladą lub dekorujemy według uznania.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 684
Data dodania: 2011-05-26

Zdjęcia

Kremówkowy tort jabłkowy
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kremówkowy tort jabłkowy

2012-05-30 22:20:32

Standardowo 180 stopni.
!kucharz#

!kucharz

2012-05-07 19:52:29

temperatura pieczenia????

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.