Kremowy przekładaniec
Składniki
- jajka 4 sztuki
- mąka 1 szklanka
- cukier 0,5 szklanki
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- aromat waniliowy
- krem toffi 1 opakowanie
- krem waniliowy 1 opakowanie
- krem śmietankowy 1 opakowanie
- czekolada 0,5 tabliczki
Sposób przyrządzenia
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °c. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy części. Na spód posmarować krem toffi, przełożyć biszkoptem, następnie rozrobić krem waniliowy i przełożyć na biszkopt przykryć. Na wierzch ubić krem śmietankowy i całość rozsmarować. Czekoladę pokruszyć i opsypać wierzch.