Kremowy przekładaniec

Ocena przepisu

Składniki

  • jajka 4 sztuki
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • aromat waniliowy
  • krem toffi 1 opakowanie
  • krem waniliowy 1 opakowanie
  • krem śmietankowy 1 opakowanie
  • czekolada 0,5 tabliczki

Sposób przyrządzenia

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °c. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy części. Na spód posmarować krem toffi, przełożyć biszkoptem, następnie rozrobić krem waniliowy i przełożyć na biszkopt przykryć. Na wierzch ubić krem śmietankowy i całość rozsmarować. Czekoladę pokruszyć i opsypać wierzch.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 546
Data dodania: 2011-09-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kremowy przekładaniec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.