Krewetkowy mus

Ocena przepisu

Składniki

  • krewetki koktajlowe mrożone 400 g
  • pieczywo tostowe 3 kromki
  • cebula 2 sztuki
  • majonez 4 łyżki
  • oliwa 1/2 szklanki
  • cytryna 1/2 sztuki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • czarna rzepa 1 sztuka
  • biała rzepa 1 sztuka
  • ostra papryka w proszku do smaku

Sposób przyrządzenia

Krewetki wrzucić na kilka minut do posolonej, ciepłej wody, zostawiając kilkanaście sztuk do dekoracji. Z pieczywa tostowego wykroić skórkę. Pozostałe pieczywo pokroić na kawałki. Cebule obrać z łusek, drobno posiekać, zmiksować wraz z pokrojonym pieczywem i krewetkami. Dodać majonez, oliwę, sól, pieprz. Z cytryny wydusić sok i połączyć z resztą masy. Białą rzepę obrać ze skórki, pokroić w talarki. Czarną rzepę opłukać, pokroić w krążki. Wykałaczkami przekuwać plasterki rzepy w dwóch miejscach, tworząc tzw. Łódeczki. Napełniać musem krewetkowym i na wierzch układać po krewetce. Posypać ostrą papryką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 804
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krewetkowy mus

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.