Krokiety rybne

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety pokroić na kawałki, zmiksować ze śmietaną. Majeranek i natkę posiekać, czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Mus rybny przełożyć do miski, dodać czosnek, zioła, rozmącone jajka i pokruszony chleb tostowy. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy uformować podłużne krokiety, obtaczać w tartej bułce, a potem smażyć na średnio gorącym oleju ze wszystkich stron na chrupiąco. Usmażone skropić sokiem z cytryny.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1119
Data dodania: 2009-06-28

Zdjęcia

Krokiety rybne
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety rybne

2010-03-11 20:26:40

pierwszy raz robiłam krokiety rybne ,ale muszę powiedzieć że były bardzo dobre,polecam

2010-02-23 21:10:46

Super danie.
!renia#

!renia

2009-08-04 15:22:28

cos mi sie wydaje, ze jakby chleb zamienic na bułkę to kotlety beda bardziej miękkie, a z chlebem jednak twardsze - czy to prawda?
!janka#

!janka

2009-07-15 12:15:34

hmm wydaje mi sie, ze bita smietana nie jest konieczna w tym przepisie, tym bardziej że sie ja miksuje z rybą, wiec zwykla 18%, czy 12% wystarczy :)

no chyba, ze tylko taka była pod ręką :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.