Krokiety tuńczykowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować ryż w nadmiarze wody, odcedzić i odstawić do wystudzenia. Obrać czosnek i cebule, posiekać na drobno i smażyć na oliwie z oliwek przyprawione curry. Opłukać natkę i również posiekać. Odsączyć tuńczyka z zalewy i ubić jajka. Wszystko wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i curry. Z powstałej masy uformować krokiety, następnie obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju aż przybiorą złoty kolor. Są pyszne zarówno na ciepło jak i zimno.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 943
Data dodania: 2010-06-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety tuńczykowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.