Krokiety z sera twarogowego

Ocena przepisu

Składniki

  • ser twaróg 500 g
  • jajka 2 szt
  • cukier puder 4 łyżki
  • rodzynki 50 g
  • mąka 3 łyżki
  • tarta bułka 4 łyżki
  • tłuszcz do wysmarowania formy 4 łyżki
  • olejek waniliowy

Sposób przyrządzenia

Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać ze zmielonym twarożkiem, opłukanymi rodzynkami, olejkiem oraz ubitą pianą z białek przesypując przesianą mąką. Następnie formować krokiety w tartej bułce i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na jasnozłoty kolor.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 740
Data dodania: 2010-02-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety z sera twarogowego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.