Królewiec z czekoladową polewą

Ocena przepisu

Składniki

CIASTO

KREM

DODATKOWO

  • biszkopt 1 szt.
  • polewa czekoladowa 1 szkl.

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Ciasto podzielić na 2 części. Rozłożyć na dwóch formach i osobno upiec na natłuszczonym pergaminie lub papierze do pieczenia. Każdy placek piec około 20 minut w temp. 170 °c. Po upieczeniu z jeszcze ciepłych placków, zdjąć papier, bo potem może być ciężko.

Zrobić masę budyniową. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem, dodać mąkę wymieszaną z pozostałym mlekiem i ugotować jak budyń. Na jeden placek ciasta kruchego wylać połowę gorącej masy budyniowej i nakryć biszkoptem. Pozostałą masę budyniową wylać na biszkopt i przykryć drugim plackiem ciasta kruchego. Gotowe ciasto należy polać polewą czekoladową.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 32
Wyświetlenia: 716
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Królewiec z czekoladową polewą
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Królewiec z czekoladową polewą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Królewiec z czekoladową polewą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.