Kruche ciasteczka z marmoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę należy przesiać, dodać pokrojone w kostkę, schłodzone masło. Zarabiać siekając nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i wbić jajka. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Po tym czasie ciasto podzielić na porcje. Jedną rozwałkować, cienko posmarować marmoladą i ciasno zrolować. Wałek pokroić plastry. Powstałe ślimaczki ułożyć na blasze pokrytej pergaminem i piec ok. 10 min. w temp. ok. 200st. C. Z kolejnej części ciasta wyciąć kwadraty równej wielkości. Na każdym ułożyć po porcji marmolady, zwinąć, formując rogalika. Upiec. Z reszty ciasta powycinać serduszka, koła itp. Upieczone przełożyć marmoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 100
Wyświetlenia: 882
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Kruche ciasteczka z marmoladą
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Kruche ciasteczka z marmoladą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kruche ciasteczka z marmoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.