Kruche rogaliki z marmoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy do miski, dodać masło, żółtka, śmietanę i cukier puder. Zagniatamy ciasto, wkładamy do lodówki na 2 godziny lub całą noc.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na kilka części. Każdą z nich wałkujemy podsypując mąką na grubość około 2 mm. Wycinamy z ciasta koło. Dzielimy na 8 trójkątów, na każdy nakładamy czubatą łyżeczkę marmolady i zwijamy do środka, tworząc rogaliki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 40
Wyświetlenia: 1075
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Kruche rogaliki z marmoladą
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Kruche rogaliki z marmoladą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kruche rogaliki z marmoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.