Kruche z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

Sposób przyrządzenia

Jabłka opłukać obrać, pokroić w kostkę i poddusić w garnku do miękkości (można użyć jabłek ze słoika). Na stolnicy wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, następnie dodać miękkie masło i posiekać nożem na drobne kawałki. Dodać resztę składników żółtka i śmietanę. Całość zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część rozwałkować wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na ciasto wyłożyć jabłka, posypać je cukrem waniliowym i cynamonem a następnie wyłożyć na nie drugą część ciasta. Z wierzchu ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180c na około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 464
Data dodania: 2012-06-27

Zdjęcia

Kruche z jabłkami
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2012-06-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kruche z jabłkami

2012-07-09 17:09:46

Ciasto jest bardzo dobre , ja bardzo lubię. Często piekę.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.