Krupnioki z dodatkami

Ocena przepisu

Składniki

  • krupnioki 5 szt
  • pomidor 2 szt
  • cebula duża 2 szt
  • majeranek do smaku
  • sól pieprz do smaku
  • sos czosnkowy do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać pokroić na drobne kawałki i zeszklić na rozgrzanym oleju, następnie przygotowaną cebulę wymieszać z krupniokami, doprawić solą oraz pieprzem najlepiej świeżo zmielonym. Posypać majerankiem i ponownie całość wymieszać. Przygotowane krupnioki wyłożyć na małe porcję w folię aluminiową oraz ułożyć na tackach do grillowania. Krupnioki smażyć nad żarem w grillu około 30 minut. Gotowe krupnioki podzielić na porcję, do każdej porcji dodać pokrojonego pomidora oraz polać gotowym sosem czosnkowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 649
Data dodania: 2012-09-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krupnioki z dodatkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.