Kurczak duszony z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kostkę i zrumienić na oleju. Następnie podlać 1/3 szklanki wody, dodać przyprawy i dusić
10 minut. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki umyć, pokroić, dodać do kurczaka razem z cebulą, podlać niewielką ilością wody i dusić ok. 15 minut. Masło utrzeć z mąką, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do potrawy i zagotować. Kurczaka podawać z kluseczkami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty i marchwi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 385
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak duszony z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.