Kurczak na piwie

Ocena przepisu

Składniki

  • kurczak 1,3 kg
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka czerwona słodka
  • piwo 0,5 L

Sposób przyrządzenia

Kurczaka opłukać, osuszyć a następnie natrzeć w środku i na zewnątrz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, solą, pieprzem, czerwoną papryką, wegetą i przyprawą do kurczaka (ja rzadko dodaje przyprawę do kurczaka, wolę tylko wegetę). Odstawić na 2 godziny. Piwo otwieram, odlewam pół do szklanki do podlewania w trakcie pieczenia, następnie na butelkę nabijam kurczaka i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180c na około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia kurczaka podlewać pozostawionym piwem. Podawać z sałatką i pieczonymi ziemniaczkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 500
Data dodania: 2012-06-23

Zdjęcia

Kurczak na piwie
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2012-06-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak na piwie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.