Kurczak po chińsku

Ocena przepisu

Składniki

  • mieszanka chińska 1/2 op
  • filet z kurczaka 500 g
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • ananas w puszce 1 op
  • przyprawa chińska
  • chilli

Sposób przyrządzenia

Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso przyprawiamy przyprawą chińską i chilli a następnie smażymy. Do usmażonego kurczaka dodajemy mieszankę chińską oraz ananasy odsączone i pokrojone w kostkę, całość można podlać sokiem z ananasa. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze przez jakiś czas dusimy. Kurczaka najlepiej podawać z ryżem.

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 789
Data dodania: 2011-05-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak po chińsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.