Kurczak po seczuańsku

Ocena przepisu

Składniki

  • filety z kurczaka 3 szt.
  • cebula 2 szt.
  • czosnek 3 ząbki
  • papryka 1 szt.
  • olej 3 łyżki
  • sos seczuański 1 opakowanie
  • ketchup 3 łyżki
  • ryż 1 torebka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • papryka ostra 1 szt.

Sposób przyrządzenia

Cebule i czosnek pokroić w kostkę, smażyć. Filety umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do cebuli i usmażyć przez około 10 minut do miękkości. Z papryki usunąć nasiona, miąższ pokroić i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Smażyć 5 minut. Wlać sos i dodać ketchup. Gotować ryż. Na ryżu ułożyć kurczaka w sosie.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 4183
Data dodania: 2008-11-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak po seczuańsku

2010-02-22 23:01:28

Na kurczaka od czasu do czasu sobie pozwolę.
!Mania#

!Mania

2009-06-29 15:17:09

Ale smaczne, polecam zrobic, jest super, mozna tez dodac jeszcze majeranku..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.