Kurczak w miodzie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurczaka należy opłukać, odciąć szyję i skrzydełka. Następnie nacieramy go solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Topimy masło i mieszamy je z miodem oraz połową startej gałki muszkatołowej. Tą mieszaniną smarujemy kurczaka z zewnątrz i w środku. Przekładamy do brytfanny, polewamy pozostałą częścią mieszaniny, dodajemy pół szklanki wody. Pieczemy około 90 minut w piekarniku. Musimy pamiętać o podlewaniu kurczaka sosem wytworzonym podczas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy, porcjujemy i polewamy sosem. Kurczaka podajemy z ziemniakami z wody i sałatka z czerwonej kapusty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 645
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w miodzie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.