Kurczak w owocach

Ocena przepisu

Opis

Bardzo dobry kremowy kurczak w słodkawym sosie.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski i smażymy na oleju. Dodajemy piórka cebuli, zmiażdżony czosnek, oraz drobno posiekaną chili. Dodać curry, wywar i kremówkę. Po kilku minutach dodać dżem, a następnie podzielone na cząstki mango. Całość dusimy, aż zmięknie. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1991
Data dodania: 2009-07-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w owocach

2010-02-22 23:04:04

jaki eksperyment.
!aniaZ#

!aniaZ

2009-09-19 19:24:37

ja tez sie przyłaczaqm do grona lubiacych owoce z rybka i mieskiem :) najbardziej lubie z kuchni chińskiej te ich kurczaki slodko kwasne, wieprzowiny z bambusem słodko ostre...
!marynia#

!marynia

2009-09-01 19:28:42

a ja lubię połaczenie wytrawno-slodkie, jak wołowina słodko kwasna, czy kurczak w pomarańczach, to danie tez zrobie, bo lubię eksperymentowac :)

2009-08-20 07:55:39

krewki

w polskiej kuchni jest niewiele potraw z owocami jako składnik mięsnego, czy rybnego dania, na zachodzie, czy Azji to normalny składnik, jak warzywo :)
!krewki#

!krewki

2009-08-04 15:46:49

przyznam, ze przepis mnie zainteresował, zwyczajowo nie jadam miesa i ryb z owocami, ale chyba sprobuję...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.