Kurczak w owocach
Składniki
- kurczak 1 szt
- kostki bulionowe 2 szt
- agrest 50 dag
- mąka 1 łyżka
- margaryna 1 łyżka
- cukier 1/2 łyżki
- pieprz 1/2 łyżki
- śmietana słodka 1 szkl
- sól
- vegeta
Sposób przyrządzenia
Kurę lub kurczaka podzielić na porcje. Ugotować. W 2 szklankach rosołu z kostek zagotować agrest, zmiksować. W rondlu rozgrzać margarynę i mieszając dodać mąkę. Białą zasmażkę rozprowadzić zmiksowanym agrestem, doprawić cukrem, vegetą, solą i pieprzem, wymieszać ze śmietaną. Włożyć do sosu kawałki mięsa i dusić na wolnym ogniu 10 minut. Wyłożyć potrawę na półmisek, posypać posiekaną natką. Podawać z ryżem na sypko i zieloną sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty