Kurczak w owocach

Ocena przepisu

Składniki

  • kurczak 1 szt
  • kostki bulionowe 2 szt
  • agrest 50 dag
  • mąka 1 łyżka
  • margaryna 1 łyżka
  • cukier 1/2 łyżki
  • pieprz 1/2 łyżki
  • śmietana słodka 1 szkl
  • sól
  • vegeta

Sposób przyrządzenia

Kurę lub kurczaka podzielić na porcje. Ugotować. W 2 szklankach rosołu z kostek zagotować agrest, zmiksować. W rondlu rozgrzać margarynę i mieszając dodać mąkę. Białą zasmażkę rozprowadzić zmiksowanym agrestem, doprawić cukrem, vegetą, solą i pieprzem, wymieszać ze śmietaną. Włożyć do sosu kawałki mięsa i dusić na wolnym ogniu 10 minut. Wyłożyć potrawę na półmisek, posypać posiekaną natką. Podawać z ryżem na sypko i zieloną sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 615
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w owocach

2010-06-01 19:24:04

Na pewno świetnie smakuję, ale jak przy zakupie mięsa rozróżnić czy to jest kura czy kurczak :(

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.