Kurcze w cytrynowej skórce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurczak umyty ułożyć w kamionkowym naczyniu razem z szyjką i wątróbką. W moździerzu utrzeć pokrojony por ze skórką cytrynową. Dodać łyżkę wody, szafran i sól. Rozetrzeć z porem. Pokryć kurczę tą mieszaniną. Polać oliwą rozmieszaną z imbirem oraz szklanką wody. Przykryć i gotować na małym ogniu godzinę. Polewać od czasu do czasu sosem. Po godzinę dodać oliwki, pokrojoną drobno skórkę z cytryny, dosolić, gotować jeszcze przez chwilę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1697
Data dodania: 2009-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Kurcze w cytrynowej skórce

2010-02-09 00:34:04

Taki kurczak z tą skórką musi być pyszny.
!Semi#

!Semi

2009-05-10 13:10:29

A ja dodałam jeszcze zmielonego kminku, i tez mi smakowało..
!Ala#

!Ala

2009-05-10 11:34:38

Polecam dodac drobno posiekana cebulke, jest super, zdrowe i dobre..
!Omar#

!Omar

2009-05-06 10:05:01

Bardzo smaczne mozna dodac jeszcze platki migdalowe, polecam sprobowac

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.