Kurze udka z rusztu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płuczemy natkę pietruszki, osuszamy i siekamy. Udka myjemy i osuszamy. Nożem delikatnie odcinamy skórkę od mięsa. Do zrobionych w ten sposób kieszonek wkładamy po porcji natki pietruszki. Udka nacieramy solą i odkładamy na jakieś 1-2 godziny do lodówki. Następnie musztardę wmieszamy z płynnym miodem, suszonym tymiankiem i szczyptą pieprzu. Smarujemy udka powstałą mieszanką i układamy na natłuszczonym ruszcie. Mięso pieczemy z obu stron 20 minut
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 170 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1380
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurze udka z rusztu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.