Kwas buraczany

Ocena przepisu

Opis

Doskonały jako baza do barszczu, ale także jako napój z wieloma walorami zdrowotnymi.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki czerwone obrać i pokroić w plasterki lub ósemki. Wodę gorącą wymieszać z sola. Buraki włożyć do słoika, zalać wodą i dodać obrane ząbki czosnku. Przykryć nakrętką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 2 tygodnie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 14 dni
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 493
Data dodania: 2012-07-29

Zdjęcia

Kwas buraczany
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kwas buraczany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.