Kwas kminkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kminek umyć, wsypać do wody i gotować 10-15 min. Drożdże roztarte z łyżką cukru i łyżką letniej wody odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce. Przecedzić wywar z kminku, ostudzić do temperatury ok. 30 stopni c i dodać cukier i wyrośnięte drożdże. Kiedy płyn zacznie się pienić, wsypać rodzynki, przelać do butelek i szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu. Kwas kminkowy powinien być przygotowany co najmniej na 8 godz. Przed podaniem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 808
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kwas kminkowy

2010-02-24 22:36:24

nie robiłam tego kwasu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.