Legumina z malin lub poziomek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce udusić z winem i masłem, przetrzeć przez sito i ostudzić. Utrzeć żółtka z połową ilości cukru, wlewając po trochu miazgę z owoców. Ubić pianę z białek, pod koniec dodać resztę cukru, wsypując go stopniowo na przemian z mąką. Wymieszać składniki, włożyć natychmiast do formy wysmarowanej masłem, następnie piec w ciepłym piecu przez ok. 15 minut. Wyjmować z formy dopiero po lekkim przestygnięciu, gdyż inaczej legumina opadnie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 800
Data dodania: 2011-01-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Legumina z malin lub poziomek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.