• apette.pl
  • Lekkie ciasto z kremem śmietankowym

Lekkie ciasto z kremem śmietankowym

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt

do przełożenia

  • dżem wiśniowy 5 łyżek

dekoracja

  • śmietana kremówka 1 szklanka
  • zagęstnik do śmietany 1 torebka
  • cukier 0,5 szklanki
  • czekolada 0,5 tabliczki

do tortownicy

Sposób przyrządzenia

Biszkopt:
Ubić jajka z cukrem i ciągle ubijając małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Tortownicę wysmarować ciastem i wysypać bułka tartą.
Przełożyć masę biszkoptową i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30-35 minut w 160 stopniach.

Śmietanę dobrze ubić z cukrem i zagęstnikiem.

Ostudzony biszkopt przekroić, dolny krążek posmarować dżemem, a następnie połową ubitej kremówki. Położyć drugi krążek i całość udekorować pozostałą śmietaną.

Wierzch posypać utartą czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 16936
Data dodania: 2009-01-17

Zdjęcia

Lekkie ciasto z kremem śmietankowym
xell#

Dodane przez:

xell

2009-01-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Lekkie ciasto z kremem śmietankowym

2010-06-01 19:42:23

Lekkie ciasta są najlepsze.

2010-02-18 00:42:08

Bardzo lubię kremowe ciasta.
!Fela#

!Fela

2009-06-29 08:42:14

Krem jest sam w sobie super smaczny, ale mozna dodac drobno posiekane brzoskwinie, polecam..
!Kamil#

!Kamil

2009-05-07 10:54:49

Polecam przelozyc jeszcze dzemem morelowym i polac lukrem jest smaczniejsze...

2009-01-18 14:54:20

Za duzo biszkoptu, a za malo kremu i troche suche, polecam lukier i polac troche rumem.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.