Likier antylski

Ocena przepisu

Składniki

  • rum 1 L
  • skórka pomarańczowa 5 szt
  • cukier 120 g
  • wanilia 1 laska
  • suszone śliwki 3 szt
  • mocna kawa zaparzona 2 łyżka

Sposób przyrządzenia

Skórki z pomarańcz dokładnie umyć w gorącej wodzie, cienko pokrajać i moczyć w rumie przez kilka dni. Zlać rum, dodać syrop ugotowany z cukru i łyżki wody, pokrajane śliwki i przekrajaną wzdłuż laskę wanilii, macerować jeszcze kilka dni. Przefiltrować przez bibułkę do butelki, dodać kawę i zakorkować. Podawać po trzech miesiącach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 830
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Likier antylski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.