Litewska zupa z pokrzyw

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pokrzywę sparzamy, osączamy, siekamy drobniutko. Włoszczyznę oczyszczamy. Kiełbasę kroimy w krążki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Kroimy w ósemki.

Porcję rosołową myjemy, gotujemy w wodzie ok. 15 minut. Dodajemy włoszczyznę oraz pokrzywę. Gotujemy kolejne 15 minut. Wlewamy kwas z kapusty do zupy, mieszamy.

Doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy wsypujemy kiełbaski. Śmietaną hartujemy, zabielamy zupę. Wylewamy na talerz, wkładamy po dwie ósemki jajka.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 873
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Litewska zupa z pokrzyw

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.