Lodowo-gruszkowy deser

Ocena przepisu

Opis

Lodowo-gruszkowy deser

Składniki

  • gruszka 1 sztuka
  • wino czerwone 1,5 szklanki
  • lody śmietankowe 200 ml
  • dżem 2 łyżeczki
  • serek waniliowy 2 łyżki
  • polewa czekoladowa

Sposób przyrządzenia

Gruszkę obrać i przekroić na połowę i wydrążyć gniazda nasienne. Wlać wino do garnuszka i włożyć gruszkę i gotować ok 20 minut aż nabierze koloru czerwono-bordowego. Gruszka nie może się rozgotować. Połówki gruszki wyjąć i dobrze wystudzić a następnie schłodzić w lodówce. W wydrążone środki nałożyć serek i dżem. Gruszki ułożyć na zmrożonym talerzu po środku, którego należy położyć kostkę lodów bądź kulkę lodów. Lody polać polewą czekoladową. Deser udekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 388
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Lodowo-gruszkowy deser
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-30
Lodowo-gruszkowy deser
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Lodowo-gruszkowy deser

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.