Łosoś pod kołderką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Chleb tostowy kruszymy, wkładamy do miseczki. Dodajemy musztardę, miód, sól oraz pieprz do smaku. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę, delikatnie mieszamy. Łososia myjemy, osuszamy , dzielimy na porcje, przekładamy do natłuszczonego naczynia do pieczenia. Następnie na każdym kawałku rozkładamy masę chlebową. W międzyczasie przygotowujemy sos: w garnku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę, wlewamy zimne mleko rozmieszane ze śmietaną i gotujemy ciągle mieszając, aż sos zrobi się gładki i lśniący. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy chrzan oraz posiekany drobniutko koperek, mieszamy. Łososia wstawiamy do piekarnika o temp. 200*c, pieczemy 10 minut. Podajemy z przygotowanym wcześniej sosem oraz ryżem na sypko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1099
Data dodania: 2010-03-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Łosoś pod kołderką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.