Łosoś smażony w sałatce

Ocena przepisu

Składniki

  • dzwonki z łososia 4 szt
  • cytryna 1/2 szt
  • olej 5 łyżek
  • przyprawa do ryb 2 łyżeczki
  • kapusta pekińska 1/2 główki
  • kukurydza z puszki 100 g
  • musztarda 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • sól

Sposób przyrządzenia

Łososia skropić sokiem z cytryny natrzeć przyprawą i odstawić na 20 minut.

Kapustę pekińska poszatkować i nasolić. Po około 20 minutach odcisnąć z niej wodę dodać kukurydzę, zalać sosem musztardowo majonezowym.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim łososia po ok 5 minut z każdej strony. Następnie oderwać skórę i podzielić na małe kawałki.

Tak przygotowane mięso dodać do kapusty i całość wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 662
Data dodania: 2012-07-26

Zdjęcia

Łosoś smażony w sałatce
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Łosoś smażony w sałatce

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.