Łosoś ze szpinakiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szpinak oczyścić, przebrać, ściąć zgrubienia, liście rozdrobnić. Czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać wilgotny szpinak, lekko posolić, dusić 3 minuty pod przykryciem, na średnim ogniu. Marynowany pieprz rozgnieść. Filet z łososia lekko posolić, posmarować z jednej strony rozgniecionym pieprzem, mocno przycisnąć. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim łososia 4-5 minut. Następnie odwrócić, smażyć kolejne 4-5 minut. Podawać ze szpinakiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 918
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Łosoś ze szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.