Lukier biały

Ocena przepisu

Składniki

  • cukier 1 i 1/2 szklanki
  • wody 1/2 szklanki
  • ocet 1/2 łyżeczki
  • aromat rumowy

Sposób przyrządzenia

Cukier zalać gorącą wodą, gdy się rozpuści wlać ocet i zagotować pod przykryciem. W czasie gotowania często mieszać, aby cukier nie krystalizował się na brzegach naczynia. Po zagotowaniu lukier wstawić do naczynia z zimną wodą i jeszcze ciepły ucierać do białości. Pod koniec ucierania dodać aromat rumowy.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 4078
Data dodania: 2009-12-09

Zdjęcia

Lukier biały
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Lukier biały

2010-02-18 00:43:05

Też taki lukier robię.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.