Mak na makowiec

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak zalać wodą lub mlekiem i podgrzewać na małym ogniu aż woda odparuje. Przekręcić przez maszynkę trzy krotnie. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać stopniowo mak, miód. Dodać olejek i bakalie. Na końcu dodać ubitą piane z białek i delikatnie wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 916
Data dodania: 2011-02-24

Zdjęcia

Mak na makowiec
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mak na makowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.