Makaron z kiełkami soi i krabami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Makaron razowy ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Kiełki soi opłukać. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Przełożyć z kiełkami do makaronu na 2-3 minuty przed końcem gotowania 4 łyżki wody w której gotowany jest makaron, wymieszać z sosem sojowym, keczupem, czosnkiem, słodzikiem, sokiem z cytryny i pieprzem cayenne. Dodać kraby, krótko podgrzać. Warzywa i makaron przełożyć na sitko, dobrze osączyć. Wymieszać z przygotowanym sosem. Podawać na podgrzanym talerzu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1944
Data dodania: 2010-03-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z kiełkami soi i krabami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.