Makaron z łososiem i kaparami

Ocena przepisu

Składniki

  • makaron penne 250 g
  • dzwonek łososia 150 g
  • kapary 2 łyżeczki
  • śmietana 30 % 100 ml
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • ser pleśniowy president 50 g
  • sól do smaku
  • pieprz
  • olej 3 łyżki

Sposób przyrządzenia

Łososia opłukać osuszyć i usmażyć na oleju z oby stron ok 5 minut.

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie odcedzić i polać odrobiną oleju aby się nie skleił. Gdy łosoś wystygnie podzielić go na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić łososia wraz z kaparami. Śmietankę zmieszać z pokruszonym serem i wlać do ryby.

Dodać cały makaron i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić według uznania solą i pieprzem dodać natkę pietruszki i podsmażyć chwilkę aż ser się stopi. Podawać gorące. Smacznego
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2012-07-15

Zdjęcia

Makaron z łososiem i kaparami
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z łososiem i kaparami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.