Makrela w pomidorach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obieramy, kroimy i chwilkę podsmażamy na oliwie do momentu, aż się zeszkli. Wsypujemy ryż. Następnie wlewamy 2 szklanki rosołu przygotowanego z kostek rosołowych. Czekamy, aż ryż go wchłonie. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Podsmażamy chwilkę i zalewamy octem winnym. Makrelę obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki. Pomidory odcedzamy z zalewy. Do ryżu dodajemy wszystkie składniki i przyprawy, dokładnie wszystko razem mieszamy i mocno podgrzewamy. Kapustę drobno siekamy i posypujemy nią danie. Skrapiamy delikatnie oliwą.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1609
Data dodania: 2010-03-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Makrela w pomidorach

2010-03-09 02:19:46

lubię ryby w pomidorach.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.