Makrele w białym winie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz (3 dag), dodać drobno pokrajaną cebulę, wino, sól i pieprz; gotować 15 min. Na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć z ognia, zlać płyn, wystudzić. Z mąki i masła (3 dag) zrobić zasmażkę , rozprowadzić płynem, dodać pastę pomidorową, gotować, aby powstał gęsty sos. Zalać sosem filety, dodać pozostałe masło, estragon, zagotować. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 493
Data dodania: 2011-01-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makrele w białym winie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.