Małże w winie

Ocena przepisu

Składniki

  • małży w sosie własnym 50 dag
  • masło 2 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • białe wytrawne wino 1,5 szkl
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzenia

Małże osączyć, zalewy nie wylewać. Z mąki i masła zrobić tzw. białą zasmażkę, rozprowadzając ją winem i połową zalewy. Gotować na bardzo małym ogniu, uważając, by sosu nie przypalić. Doprawić pieprzem i solą, włożyć małże i gotować jeszcze 2 minuty.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 875
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Małże w winie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.