Mandarynkowy sernik

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa serowa

  • ser twarogowy 15 dag
  • mandarynki 1 puszka
  • żelatyna 1 łyżka
  • skórka z pomarańczy 1/2 łyżeczki
  • śmietanka 15 ml

Sposób przyrządzenia

Z mąki, płatków, masła, jajka, skórki z pomarańczy, soli zrobić ciasto. Zawinąć je w folię, włożyć do lodówki na 30 minut. Ciasto podzielić na połowę i rozwałkować na dwa placki. Ciasto włożyć do formy i wstawić do piekarnika i piec 20 minut, ostudzić. Mandarynki osączyć, a syrop zachować, połączyć z serem, skórką pomarańczową, wymieszać na masę. Śmietankę schłodzoną ubić na sztywno, dodać do masy serowej. Żelatynę wymieszać w 50 ml zimnej wody i wlać do 50 ml wrzątku i mieszać do rozpuszczenia się. Przestudzić żelatynę, dodać do masy serowej i wymieszać. Placek jeden pokruszyć na drobno. Drugi przełożyć do tortownicy. Posypać pokruszonym plackiem. Położyć mandarynki. Nałożyć masę serową, wstawić na godzinę do lodówki. Posypać resztą pokruszonego placka.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 990
Data dodania: 2008-06-15

Zdjęcia

Mandarynkowy sernik
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-21
Mandarynkowy sernik
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Mandarynkowy sernik

2010-02-18 00:45:07

Bardzo lubię serniki z owocami.
!Emi#

!Emi

2009-05-07 11:02:37

Supersmaczne, ale jeszcze moznadodac brzoskwinie drobno pokrojone w kostke lub starte..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.