Marchewkowo-ziemniaczane pulpeciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki i marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Masę odcisnąć, sok zachować. Masę doprawić solą, pieprzem i formować z niej pulpety. Smażyć na 3/4 roztopionej margaryny. Odłożyć. Cebulę posiekać i zeszklić w rondelku na pozostałej margarynie. Dodać koncentrat pomidorowy. Zachowany sok wymieszać z kaszą i wodą. Wlać do cebuli, zamieszać i dodać pulpety. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 20 minut. Do sosu dodać posiekany czosnek. Delikatnie zamieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 639
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Marchewkowo-ziemniaczane pulpeciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.