Marmolada z dzikiej róży

Ocena przepisu

Składniki

  • owoce dzikiej róży 2 kg
  • cukier 1 kg
  • gruszka 1 szt
  • woda 1,5 szkl

Sposób przyrządzenia

Owoce z dzikiej róży obrać z szypułek, przekroić na pół i wydrążyć nasiona tak aby nie zostało żadne ziarenko, a następnie umyć. Do dużego garnka wlać wodę i dać pokrojoną i obrana gruszkę. Chwilę razem podgotować i wrzucić owoce róży. Owoce zasypać cukrem i razem gotować co jakiś czas mieszając. Gotową miazgę przełożyć do małych słoiczków, szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1038
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Marmolada z dzikiej róży
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Marmolada z dzikiej róży

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.