Marynowane grzyby

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby dokładnie oczyszczamy, następnie wkładamy je do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, cukier i gotujemy 10-15 minut. Następnie po tym czasie wlewamy ocet oraz wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz. Wszystko razem gotujemy około 10 minut. Następnie grzyby przekładamy do słoików, wkładamy przyprawy i zalewamy zalewą w której się gotowały. Słoiki z grzybkami pasteryzujemy przez około 15 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1078
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Marynowane grzyby
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-14
Marynowane grzyby
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Marynowane grzyby

2010-03-19 18:37:28

odrobinę dosłownie

2010-03-19 11:57:42

ile dodajesz tego cukru?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.